Index Vakbarát Hírportál

Nem tartja gyengének a magyar úszók olimpiai szereplését a szövetségi kapitány

2021. augusztus 1., vasárnap 16:14

A koronavírus miatti egyéves halasztás, valamint a reggel megrendezett finálék is jelentősen változtattak az úszóversenyek erőviszonyain Sós Csaba szövetségi kapitány szerint, ugyanakkor nem gondolja, hogy gyenge lett volna a magyar szereplés a tokiói olimpián – adta hírül az MTI a Magyar Úszó Szövetség közleményét. 

A kapitány úgy látja, mindenképpen arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy tizenhárom döntőben is érdekeltek voltak magyar versenyzők. Ezekben a döntőkben a válogatott csaknem fele, azaz 15 ember szerepelt, a kvalifikációs szabályok pedig mindenkire ugyanolyan módon voltak érvényesek.

A kapitány hozzátette: mivel a magyar csapat létszáma volt a legnagyobb a játékokon, nem igazán lehet rossz szereplésről beszélni. 

Sós Csaba elmondta: nem emlékszik olyan olimpiára, ahol lett volna három negyedik és három ötödik helye a magyar úszócsapatnak. Hozzátette:

a játékok előtt 200 méter pillangón Kapás Boglárkát dobogóra „képzelték”, nem beszélve Hosszú Katinkáról, aki címvédőként 400 és 200 méter vegyesen sem tudott a dobogóra felkerülni.

A szakember elmondta, hogy amennyire fájóak a negyedik a helyek, annyira értékesek is. Azt is megjegyezte, hogy a távol-keleti helyszín immár sokadjára sem feküdt Európának, és bár mindenkinek ugyanazok a feltételek jutottak, a reggeli döntők nem igazán kedveztek, ugyanis nem mindegy, milyen időzónából érkezve kell csúcsteljesítményt nyújtani. 

Sós Csaba azt is megjegyezte: ha a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka „csak átlagos” formát produkál Tokióban, a magyar csapat odaér az élmezőnybe. 

A magyar úszóválogatott két érmet nyert a tokiói olimpián. Mindkettőt Milák Kristóf szerezte, aki előbb a 200 méteres pillangóúszásban új olimpiai csúccsal aranyérmesként csapott célba, 100 méter pillangón pedig nagy csatában végül a második helyen végzett

Rovatok