Index Vakbarát Hírportál

Az olimpia legpechesebb sportolója a banális sérülést szenvedő NBA-sztár

2021. augusztus 7., szombat 17:59

Az olimpiai bronzérmesek nagy többségével madarat lehetne fogatni örömükben azok után, hogy a saját versenyükben odaérnek a harmadik helyre és felállhatnak a dobogóra. Az ausztrál kosaras, Aron Baynes egészen biztosan kivétel, ráadásul ő még a ceremónián sem vehetett részt.

A center az olaszok elleni mérkőzésen szenvedett nyaksérülést, aztán a szállodai szobájának fürdőjében elcsúszott és rásérült erre, a nyaki idegei olyan súlyos károsodást szenvedtek, hogy azóta is kórházban fekszik, így értelemszerűen ki kellett hagynia csapata hátralevő mérkőzéseit. Nem kis bravúr, hogy nélküle is sikerült az ausziknak megszerezniük a harmadik helyet.

De ezzel még nem ért véget Baynes pechszériája, csapata, a Toronto Raptors ugyanis spórolás céljából szerdán kivágta, még mielőtt a 7,35 millió dollárt érő szerződése garantálttá vált volna.

 Állítólag voltak kérői, de a legfrissebb diagnózis miatt valószínűleg minden érdeklődő meggondolja magát, ugyanis kiderült, hogy Baynesnek minden bizonnyal a teljes 2021–22-es idényt ki kell hagynia a Tokióban összeszedett sérülése miatt.

(Borítókép: Ned Dishman / NBAE / Getty Images)

 

Rovatok