Index Vakbarát Hírportál

Itt a Sportrádió, Szepesi centenáriumán szólal meg

2022. január 6., csütörtök 22:02

Még ebben a hónapban megszólal az első hazai, csak sporttal foglalkozó rádióállomás, a Sportrádió. Néhány nappal a rádiós riporterlegenda, Szepesi György születésének 100. évfordulója előtt.

A Mediaworks saját tudósítói hálózatára építve sporttematikájú rádió indul Budapest vételkörzetében, a 105,9 MHz-es frekvencián.

A tematikus rádió beindítását Szöllősi György tulajdonos csütörtök este a Nemzeti Színházban, az Év Sportolója Gálán jelentette be. Az elnevezése – nem meglepő módon – Sportrádió lesz, a húzónevek korábban a közmédiában és a kereskedelmi adóknál is megforduló, rutinos tévés és rádiós személyiségek, úgy mint Szujó Zoltán, Harsányi Levente és Csisztu Zsuzsa.

Úgy tudjuk, délutánonként élő műsorfolyammal próbálják majd a készülékek elé csalogatni és ott is tartani a hallgatókat, a Nemzeti Sport munkatársainak az események helyszínéről történő bejelentkezésével.

Úgy értesültünk, a műsorsugárzás még januárban beindul. A sportrádió, mint vállalkozás nem ismeretlen világszerte, a leghíresebb ilyen jellegű a Spanyolországban roppant népszerű Radio Marca, az azonos nevű sportnapilap rádiója.

Ahogy azt a Media1 még szeptemberben megírta, az LBK Sport Kft. nevű cég pályázaton nyerte el a korábban a Karc FM által használt 105,9 Mhz-s frekvenciát, és az LBK Sport Kft.-től vásárolta meg a Felcsúton, a Fő utca 111. szám alatt bejegyzett Online Sport Média kft., melynek tulajdonosa Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.

(Borítókép:  Szepesi György sportriporter születésnapi köszöntésén, a Magyar Rádió épületében 2012. február 3-án. Fotó:  Kollányi Péter / MTI)

Rovatok