Index Vakbarát Hírportál

Az MTK Budapest idén is összefog a hátrányos helyzetű gyermekekért

2022. február 3., csütörtök 18:36

Az MTK Budapest a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesülettel (HH Egyesület) összefogott a hátrányos helyzetű gyermekekért, és 2021 szeptemberében első alkalommal rendezte meg az ország összes térségét lefedő focitornát és az ügyességi versenyeket is magában foglaló programot.

Az esemény zárásaként az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartották az Arany Kupa futballtornát októberben, amelyet 2022-ben is megrendeznek, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekek – akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük – országos szinten megmutathassák tehetségüket.

A civil szervezetek bevonásával megvalósuló program a helyi szükségleteken alapuló, a fejlődést elősegítő, fejlesztő programokat valósít meg, amelyek között kiemelt szerep jut a gyermekek képességeit fejlesztő sport- és a zenei programoknak.

A 2022 januári Arany Kupa online ügyességi verseny győzteseit február 2-án, szerdán hirdették ki. A nyerteseket, Tiszaburát, Tiszabőt, Lakocsát és Tarnabodot többek között a Parlament, a Magyar színészválogatott, a Magyar újságíró-válogatott és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is díjazta. A gyermekek a koronavírus-járvány miatt nem tudtak részt venni az átadón, az ajándékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el hozzájuk.

Rovatok