Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor nagyobb esélyt lát kijutni a világbajnokságra

2022. február 5., szombat 10:37

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke két Európa-bajnoki szereplést követően nagyobb esélyt lát arra, hogy kijut a nemzeti válogatott a világbajnokságra. Beszélt arról is, hogy kiemelt szerepet fordítanak a fiatal tehetségek támogatására.

Az elmúlt időszakban a magyar futball legnagyobb gyengesége a fiatal tehetségek menedzselése volt, ezért rájuk kiemelt figyelmet fordítanak – közölte az MLSZ elnöke. Hozzátette:

A legfontosabb a cél eléréséhez a szemléletváltás, a fiatal tehetségek figyelemmel kísérése és bátrabb beépítése az együttesekbe. A mostani szabályozást a klubokkal közösen alakítottuk ki. Aki egy-egy fiatal játékost folyamatosan a pályára küld, ezzel segítve fejlődését, az jelentős forrásokhoz jut.

Az MLSZ elnöke szerint az állami és tao-támogatásokat elsősorban a fiatalokra kell költeni, az ezekkel való visszaéléseket pedig szigorúan büntetik.

Csányi Sándor a két Európa-bajnokságon való szereplés után ma már nagyobb esélyt lát arra, hogy kijut a nemzeti csapat egy világbajnoki döntőre. Hozzátette: a lebonyolítási rendszer miatt az Európa-bajnokságon részt vevő csapatoknak csak alig a fele lehet ott a világbajnokságon.

Csányi Sándor beszélt a szurkolók viselkedéséről és a rendbontókat kiszűrő vénaszkenneres beléptetésről is.

Az intézkedéseinket a csapat és a szurkolók érdekében tesszük, azért, hogy minden válogatott mérkőzésen telt ház fogadja a csapatokat. Ehhez nagyobb együttműködésre van szükség, illetve a rendbontó kisebbséget határozottabb eszközökkel ki kell tiltani

– mondta az MLSZ elnöke a Blikknek.

Mint arról az Index is beszámolt, korábban Csányi Sándor bejelentette: a büntetések elkerülése érdekében szigorítanák a válogatott mérkőzéseire történő belépést és fokoznák az ellenőrzést a meccsek alatt. Ezért a Ferencvárosnál már alkalmazott vénaszkenneres belépési gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott meccsein is.

Rovatok