Index Vakbarát Hírportál

Lopni mentek az élvonalbeli jégkorongozók, páros lábbal rúgta ki őket a klub

2022. február 10., csütörtök 19:13 | aznap frissítve

A rendőrség múlt hét óta kutatta annak a két férfinak a személyazonosságát, akik kirámoltak egy eperjesi szupermarketet. Később kiderült, hogy a szlovák Extraligában szereplő HC Presov két védőjéről, a szlovák Ján Tavodáról és a cseh Dávid Ruzickáról van szó.

A helyi rendőrség számolt róla be, hogy január közepén két fiatal férfi néhány egymást követő napon többször is visszatért az egyik felvidéki város bevásárlóközpontjába. Az egyikük néhány üres sörösládát megfogott, majd berakta a bevásárlókocsiba, és a visszaváltó géphez vitte, az ott kapott cetlit pedig a kasszánál beváltotta. 

A hatóság néhány nap elteltével azonosította az elkövetőket, akikről kiderült, hogy a szlovák extraligás HC Presov két védőjéről, a szlovák Ján Tavodáról és a cseh Dávid Ruzickáról van szó. A sportolók azzal védekeztek, hogy fogadásból cselekedtek így.

A két jégkorongozó lebukására reagált a jégkorongklub is, amely azonnali hatállyal szerződést bontott a játékosokkal.

A HC Grotto Presov klub elítéli Dávid Ruzicka és Jan Tavoda tettét, és azonnali hatállyal szerződést bont velük. Fontos számunkra az eperjesi jégkorong jó hírneve. Játékosainknak példát kellene mutatniuk a fiatal hokisoknak, de az, amit a páros művelt, ellentétben áll a klub értékeivel. Jelenleg megfelelő külföldi pótlást keresünk a helyükre

– írja az eperjesi jégkorongcsapat a Facebook-oldalán. 

 (via Paraméter)

Rovatok