Index Vakbarát Hírportál

Menekülnének a labdarúgósztárok is Ukrajnából, a kormányuk segítségét kérik

2022. február 24., csütörtök 11:47

A csütörtök hajnali bejelentés után, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai hadműveletek végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, és kitört a háború, az Ukrajnában futballozó brazil labdarúgók kormányuk segítségét kérik a menekülésben.

A Sahtar Donyeck csapatában 11 brazil labdarúgó játszik, míg a Dinamo Kijev egy brazil nemzetiségű játékost foglalkoztat. A Twitteren közzétett videóüzenetben több brazil játékos – köztük a donyecki csapat egyik legnagyobb sztárja, Fernando is – családjaik körében arra kéri a brazil kormányt, hogy mihamarabb legyen segítségükre, és menekítse ki őket Kijevből. A felvételt egy kijevi szállodában rögzítették. 

Ukrajnában hivatalosan is felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságot a háborús helyzetre való tekintettel, egyelőre március 11-ig biztosan nem játszanak futballmérkőzéseket az országban.

Jelenleg szinte lehetetlen elhagyni Kijev és a Donyec-térség nagyvárosainak területeit, az autópályákon kígyóznak a sorok a menekülő ukrán lakosság miatt, míg a légi forgalom teljes mértékben elérhetetlen és szünetel a háborús térségben. 

Rovatok