Index Vakbarát Hírportál

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája a háború árnyékában

2022. március 4., péntek 09:12

Március 3-án ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a legnagyobb Kárpát-medencei ifjúsági sporttalálkozó, a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK).

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezetett eseményen hat sportágban, három napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, és idén már második alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel, a KEK RUN-nal.

A KEK RUN 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5,5 km-es távon tudják kipróbálni magukat.

Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni. A helyszínen még lehet nevezni.

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, idén a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta az esemény arca, aki így nyilatkozott az eseményről:

Csak jó dolgokat hallottam a KEK RUN futóversenyről. Arra biztatok mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon hozzánk és sportoljon velünk.

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A torna ideje alatt pedig külön gyűjtést szervez az ukrajnai menekültek megsegítésére a KEK és a Ludovika-FCSM CSATA női kosárlabdacsapata a Ludovika Arénában. Higiéniás szereket, tartós élelmiszereket várnak a szervezők, amiket a Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

Rovatok