Index Vakbarát Hírportál

Orosz parasportoló érkezett volna hazánkba, de nem jöhetett

2022. március 8., kedd 14:34

Hétvégén második alkalommal rendezik meg a Budapest Open dartsversenyt, ezúttal immár számos külföldi játékossal.

Két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni a viadalt, tavaly csak magyar játékosok vettek részt a versenyen, idén azonban már külföldiek is érkeznek szép számmal – hangzott el kedden a Magyar Darts Szövetség sajtótájékoztatóján.

Balázs Gábor elnök kiemelte: a kelet-európai régióban Magyarország az egyetlen, amely egy évben négy nemzetközi pontszerző versenyt rendez.

A sajtótájékoztatón szóba került a lakeside-i WDF-világbajnokság is, amelyet januárról áprilisra halasztott el a szövegség, így Ihász Veronikának még várnia kell a bemutatkozásra. 

A felkészülésem alakulgat, jómagam munka mellett dartsozom, sokat dolgozom, de mindent megteszek, hogy ez az időszak is sikeres legyen. A világbajnokságra a férjemmel – aki egyben az edzőm is – közösen készülünk. A pandémiának vége, újraindultak a külföldi versenyek, egyre több megmérettetésen tudok részt venni, ez is segíti a felkészülésemet, hiszen éles szituációkban kell kipróbálnom magam, és helytállnom

– fogalmazott a tízszeres felnőtt egyéni bajnoki címmel büszkélkedő dartsos.

A Budapest Openen Ihásznak jó esélyei vannak, 2021-ben mindkét versenyen ő nyert a nők között: a szombati Classicson és a vasárnapi Mastersen is.

Balázs Gábor az Index kérdésére elmondta: érkezett orosz nevezés (egy parasportoló) a tornára, de mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Dartsszövetség álláspontja az irányadó, nem versenyezhetnek orosz sportolók a Budapest Openen sem.

A hazánkban rendezendő verseny keretében szombaton a Budapest Classicsot, vasárnap a Budapest Masterst rendezik meg.

A Budapest Opent azért is a tavaszi időszakban rendezik, hogy a magyar versenyzők még könnyebben gyűjthessenek világranglistapontokat a sportág világszervezeténél, a World Darts Federationnél (WDF).

A versenyhétvége a pénteki bemelegítő páros viadallal kezdődik a Budapesti Honvéd új vívócsarnokában, amely otthont ad a nemzetközi tornának is.

(Borítókép: Alex Davidson / Getty Images)

Rovatok