Index Vakbarát Hírportál

Mérkőzése után meghalt az ökölvívó, aki a családi házáért küzdött – felkavaró videó

2022. március 11., péntek 15:10

James Mokoginta egy meccsen úgy kiütötte Heru Purwantót, hogy a 35 éves indonéz ökölvívó kómába esett, majd bő egy héttel később elhunyt a kórházban.

Heru Purwanto, becenevén Hero Tito 35 évesen vesztette életét, miután egy mérkőzést követően kómába esett. Purwanto február 27-én szenvedett kiütéses vereséget James Mokogintától. Alig egy perc volt hátra a hetedik menetből, amikor Purwanto egy hatalmas ütés következtében elterült a ringben. A bíró rászámolt, de az indonéz nem tudott felkelni, így a küzdelem Mokoginta győzelmével ért véget. 

Az orvosi stáb hamar megérkezett a ringbe, mert Purwanto továbbra sem tudott felállni, a friss győztes is aggódni kezdett. Hordágyon vitték ki az ökölvívót a küzdőtérről, majd azonnal kórházba szállították, ahol kómába esett, majd március 7-én elhunyt. 

Figyelem: felkavaró videó, csak erős idegzetű olvasóinknak! 

Purwantónak többen nem tanácsolták, hogy kiálljon Mokoginta ellen, de az indonéz mindenképpen szerette volna megnyerni a küzdelemért járó 1300 angol fontos díjat, amivel befejezhette volna a családi házát.

Az indonéz sportoló promótere közleményben jelezte az elhunyt Purwanto feleségének szavait, aki megköszönte a sportvilág támogatását. A promóter megszólalt a Hero Tito becenév eredetéről is.

A név egy hősről szól, aki a haláláig küzd a hazájáért és a családjáért. Beigazolódott: a Hero Tito név tényleg ráillik, a haláláig küzdött a családjáért. 

Purwantót szülővárosában, Malangban temetik el. Felesége és két kislánya gyászolja. Indonéziában az elmúlt 25 évben 16 ökölvívó vesztette életét nem sokkal a mérkőzés után. 

(Forrás: Mirror)

Rovatok