Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda ukrán kapusa is megkapta a behívóját a hadseregbe

2022. március 17., csütörtök 12:47

Artem Odincov, a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Kisvárda kapusa a Nemzeti Sport Online-nak adott interjújában elmondta, ő is megkapta a katonai behívóját az ukrán hadseregbe.

A 21 éves játékos tizenhárom éves korában a kelet-ukrajnai háború miatt volt kénytelen elhagyni családja donyecki otthonát, és most hazánkban maradna. Odincov elmondása szerint napi szinten, általában esténként, edzések után olvassa át az aznapi híreket a hazájában zajló háborúval kapcsolatban. Hozzátette, rendkívül megviselik őt is az események, de felesége sokat segít abban, hogy elterelje a szörnyűségekről a gondolatait. 

Az NSO kitért arra a kérdésre is, hogy annak idején hogyan került pontosan Magyarországra a fiatal kapus, és hogyan élte meg azt, hogy ilyen fiatalon el kellett menekülnie hazájából. Odincov elmondta, gyerekként, a családja nélkül kellett a harcok elől Mariupolba menekülnie, ebben az időszakban vált felnőtté, és az motiválta mindvégig, hogy profi labdarúgó akart lenni. 

Aztán 2017-ben érkezett számára a lehetőség, hogy próbajátékon mutathatja meg magát Munkácson, ahonnan a legjobb játékosok a kisvárdai akadémiára kerülhetnek. Odincov akkor győzte meg a Kisvárda szakmai stábját, és azóta is a klub kötelékébe tartozik, továbbá már több alkalommal védhette a csapat kapuját a magyar élvonalban is. 

Odincov hozzátette, hogy édesapja még nem kapta meg a behívóját vele ellentétben, és egyelőre úgy tervezi, hogy Magyarországon marad. 

Rovatok