Index Vakbarát Hírportál

Soha nem látott szerelésben lép pályára a Real Madrid az El Clásicón

2022. március 17., csütörtök 14:29

Vasárnap este rendezik a 2021/22-es szezon második klasszikusát, azaz a Real Madrid–Barcelona-csúcsrangadót. Természetesen közel sem bír már ez a párharc akkora téttel, mint pár évvel ezelőtt – elég csak a két csapat tabellán elfoglalt pozíciójára és szerzett pontjaira tekinteni –, de attól még ugyanakkora presztízzsel bír az El Clásico

Ezúttal a madridi Santiago Bernabéu stadionban csapnak össze a felek, amire a Real Madrid rendhagyó, ünnepi szereléssel készül. A spanyol média és a Marca értesülései szerint Carlo Ancelotti csapata eddig még sosem viselt, hivatalosan negyedik számú, fekete mezben lép pályára vasárnap este. 

A különleges mezt és színkombinációt Johdzsi Jamamoto japán divattervező tervezte az Adidas sportszergyártó cég közreműködésével. Korábban, 2014-ben már viseltek fekete színű szerelést a madridi játékosok, de az idei szezonra tervezett különleges dresszt még nem láthattuk Karim Benzemáékon. 

A fekete szereléssel a Real Madrid a klub alapításának 120. évfordulóját hivatott megünnepelni. A hírek szerint a Barcelona sem a hagyományos szerelésben lép majd pályára, hanem Joan Laporta klubelnök kérésére sárga mezüket öltik magukra Xavi játékosai. 

A Real Madrid–Barcelona-csúcsrangadó vasárnap este 21 órakor kezdődik. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok