Index Vakbarát Hírportál

Lipcsei Péter ezt tenné, ha edzőnek kérnék fel az első osztályban

2022. március 28., hétfő 21:24 | aznap frissítve

Már ötödik éve irányítja a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Soroksár együttesét a nemrég ötvenedik születésnapját ünneplő Lipcsei Péter. A gyakran csak a bajnoki címvédő Ferencváros fiókcsapatának tartott XXII. kerületi együttes jelenleg a 11. helyen áll a másodosztályban.

A játékosként a legnagyobb sikereit a Ferencvárosban elérő és a Portóban is megforduló Lipcsei Péter az általa irányított csapat jelenlegi helyezéséről elmondta: aki tisztában van a körülményekkel, tudja, hogy ez a realitás.

Nekünk az a legfontosabb, hogy minél több fiatalnak adjunk lehetőséget a fejlődésre. Minden évben volt játékosunk, aki – ha nem is a Ferencvároshoz – NB I-es klubhoz tudott kerülni, számunkra ez a siker

– mutatott rá a szakember, aki azt is elárulta, hogy kétszer is egyeztetett játékosokról az FTC-t irányító Sztanyiszlav Csercseszovval, aki a télen például a Népligetbe hívta a Soroksáron futballozó Pászka Lórándot.

Arra a kérdésre, zavarja-e, hogy még nem tudta magát élvonalbeli csapatnál vezetőedzőként kipróbálni, Lipcsei Péter úgy válaszolt:

Egyáltalán nem, becsülettel végzem tovább a munkámat. Ha valamelyik élvonalbeli csapat megkeres, állok elébe, természetesen a Ferencvárossal és a Soroksárral egyeztetve. Nyitott vagyok a lehetőségekre, miért ne próbálnám ki magam az első osztályban?

Lipcsei Péter a Blikknek arról is beszélt, hogy az MTK korábban érdeklődött iránta, ám végül nem őt választotta a klub, hanem Márton Gábort nevezte ki vezetőedzőnek.

Rovatok