Index Vakbarát Hírportál

Ököl helyett segítő kezet nyújtanak a magyar bunyósok

2022. március 29., kedd 14:13 | aznap frissítve

Sporttársi segítséget nyújtott a magyar ökölvívó-társadalom az ukrajnai háború elől menekülő bokszolóknak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a komplett ukrán leány ifjúsági válogatott utaztatását megoldotta, miközben több klubnál, így a Madárfészek Akadémián, Gyöngyösön és Debrecenben is segítettek a bajba jutott ukrán ökölvívókon és edzőiken.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) segítséget nyújtott az ukrajnai háború, az orosz agresszió miatt nehéz helyzetbe került ukrán ifjúsági versenyzőknek. Tizenhárom fiatal ökölvívó, valamint két edző lépte át a magyar határt Beregsuránynál, akiket onnan a MÖSZ kisbuszával Budapestre szállítottak, és ott töltötték a hétvégét.

Igencsak fáradtak voltak mindannyian, mire elfoglalták a szállást, a határnál több órát is várakozniuk kellett az adminisztráció miatt. A beregsurányi határátkelőnél Nagy Lajos edző kollégánk fogadta és koordinálta az utazásukat. Szállást, étkezést és buszt biztosítottunk nekik az utazáshoz. Budapesten Sinkó Zoltán munkatársunkkal együtt gondoskodtunk a zavartalan pihenésükről. Innen folytatták útjukat az olaszországi edzőtáborba, Assisibe, az Európai Bokszkonföderáció (EUBC) székhelyére, az elnök Franco Falcinelli szűkebb hazájába, hogy ott készüljenek az április 11-én kezdődő szófiai ifjúsági Európa-bajnokságra

– mondta Tóth Zsuzsanna, a MÖSZ főtitkára.

Ahová részben ugyancsak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség busza szállítja az ukrán lányokat és edzőiket a kontinentális megmérettetésre.

Eközben az újpesti Madárfészek Akadémián, Gyöngyösön és Debrecenben is befogadták a menekült ukrán ökölvívókat. 

(Borítókép: Madárfészek Akadémia)

Rovatok