Index Vakbarát Hírportál

Fegyházbüntetést kaptak egy futballmérkőzések elcsalásával foglalkozó bűnszervezet tagjai

2022. április 1., péntek 17:44

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy egy nemzetközi sportfogadási csalás több vádlottját fegyházbüntetésre ítélték pénteken – írja az MTI.

Az ügyészség 12 ember ellen emelt vádat számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény különösen nagy kárt okozó bűntette, gazdálkodó szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A külföldi állampolgárságú elsőrendű vádlott és társai olyan nemzetközi bűnszervezetet hoztak létre, amely labdarúgókon és játékvezetőkön keresztül befolyásolta a mérkőzések eredményét, a találkozókra pedig fogadásokat kötöttek a jogtalan haszonszerzés érdekében.

A bíróság nyolc vádlottal szemben hét, négy és három év letöltendő fegyházbüntetést, valamint hét és négy év közötti közügyektől eltiltást, továbbá három- és egymillió forint közötti pénzbüntetést szabott ki. Emellett a bűnszervezet több tagját tíz évre eltiltották a labdarúgás körébe tartozó foglalkozás és a játékvezetői tevékenység gyakorlásától is.

A másik négy vádlottal szemben 1 millió 800 ezer és 400 ezer forint közötti pénzbüntetést szabott ki a törvényszék, továbbá az ismeretlen helyen tartózkodó külföldi állampolgárságú elsőrendű vádlottat a bíróság nyolc évre kiutasította Magyarországról.

Rovatok