Index Vakbarát Hírportál

Felébresztették a mesterséges altatásból az erdélyi hokist

2022. április 2., szombat 13:56 | aznap frissítve

Még pénteken szenvedett súlyos sérülést Salló Alpár, a jégkorong Erste Ligában szereplő SC Csíkszereda játékosa. A sportoló a Ferencváros ellen 5–1-re elveszített döntő első mérkőzésén ütközött a zöld-fehérek csatárával, Nagy Gergővel.

A hokis fejvédője ráadásul leesett az ütközést követően, majd enélkül csapódott tarkóval a jégbe.

Az eset után hordágyon vitték le a játéktérről, majd azonnal kórházba szállították, a hírek szerint életveszélyes állapotba került a fejében kialakult vérzés miatt. Az ütközés miatt Nagy Gergőt nem állították ki.

Péntek este aztán megjelent egy közlemény az FTC hivatalos oldalán, melyben arról számoltak be, hogy Salló Alpárt felébresztették a mesterséges altatásból, állapota stabil, és nincs szó életveszélyről.

A fejében viszont az incidens miatt egy vérömleny keletkezett, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség. 

Természetesen semmilyen szándékosságról nem volt szó, aki követi a jégkorongot, pontosan tudja, hogy akár több tucat hasonló ütközés, párharc történik egy mérkőzésen. A videón is látszik, történt egy szabályos ütközés, ami után az ellenfél játékosa rendkívül szerencsétlen módon ütközött a palánknak, majd esett a jégre. Gergő is azonnal látta, hogy baj van, kiszólt a padokhoz, hogy segítségre van szükség, és folyamatosan kérdezősködött, hogy mi a helyzet Alpárral. Nagyon megviselte az eset, sportemberek vagyunk, átérezzük, milyen rettenetes egy ilyen eset. Gergő és a Ferencváros teljes csapata nevében mondhatom, egy emberként szorítunk Salló Alpárnak

– nyilatkozta a fővárosi klub hivatalos honlapjának az FTC–Telekom vezetőedzője, fodor Szabolcs.

Az MTI-n megjelent közlemény szerint az Erste Liga fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta Nagy Gergőt, az FTC–Telekom jégkorongozóját sérülést okozó palánkra lökés miatt.

Javult az állapota

Az SC Csíkszereda nemrég saját Instagram-történetben számolt be Salló Alpár állapotáról.

A hajnalban elvégzett kontroll computertomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal

– írták.

(Borítókép: Salló Alpárt, az SC Csíkszereda sérült játékosát viszik a jégkorong Erste Liga döntőjének első, SC Csíkszereda – FTC–Telekom mérkőzésén Csíkszeredában 2022. április 1-jén. Fotó: Veres Nándor / MTI)

Rovatok