Index Vakbarát Hírportál

Babos nincs formában, Tóth Amarissa a beugró

2022. április 10., vasárnap 12:02

Már Antalyában edz a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-kupára, melynek csoportküzdelmei hétfőn kezdődnek. Babos Csaba szövetségi kapitány úgy döntött, hogy lánya, Tímea helyett Tóth Amarissát hívja be a csapatba. Kezdés kedden, Törökország ellen.

Elkészült a Billie Jean King-kupa játékrendje, kedden a házigazda törökök ellen kezd a magyar női teniszválogatott az antalyai BJK-kupán. Sorrendben a dán, a szerb és az észt csapat következik ezt követően.

A műsor: 

Hétfő: Szerbia–Észtország, Törökország–Dánia; Kedd: Dánia–Szerbia, MAGYARORSZÁG–Törökország; Szerda:  MAGYARORSZÁG–Dánia, Észtország–Törökország; Csütörtök: Szerbia–MAGYARORSZÁG, Dánia–Észtország;  Péntek: Törökország–Szerbia, Észtország–MAGYARORSZÁG.

Tóth Amarissa életében először kaphat lehetőséget a felnőtt válogatottban, miután Babos Csaba, a válogatott kapitánya a lánya, Babos Tímea kérésére – miszerint nem érzi magát jó formában – a fiatal tehetséget nevezte a párosban négyszeres GS-győztes, háromszoros világbajnok helyett.

Így most Bondár Anna (73. a világranglistán), Udvardy Panna (84.), Gálfi Dalma (97.), Jani Réka (138.) és Tóth Amarissa képviseli a színeinket, és a kapitányi optimizmust – miszerint esélyesek vagyunk a továbbjutásra – a számok is alátámasztják: az antalyai ellenfelek közül egyedül Magyarországnak van top 100-as játékosa, mindjárt három. (Az észtek két sztárja, Anett Kontaveit, 6. és Kaia Kanepi, 57. nem nevezett, mint ahogy a dán Clara Tauson, 38. sem.)

Rovatok