Index Vakbarát Hírportál

„Egy kezemen meg tudom számolni, hány orosz játékos kérdezte meg tőlem, hogy vagyok”

2022. április 21., csütörtök 14:17

Nagy port kavart a teniszvilágban a hír, miszerint a wimbledoni füves pályás tenisztorna szervezői kitiltják az idei versenyről az orosz és belarusz játékosokat. Az All England Lawn Tennis Club döntését azóta játékosok, az ATP és a WTA szervezete is élesen bírálta. Legutóbb Novak Djokovics szólalt fel az ügyben, a szerb világelső szerint nagy hiba összekeverni a sportot a politikával. 

Az ukránok legjobb női teniszezője, Elina Szvitolina a BBC-nek adott interjújában adott hangot véleményének az orosz és belarusz játékosok kitiltását illetően. 

Nem akarjuk, hogy mindenkit kitiltsanak. Ha nem ítélik el az orosz kormányt, akkor a helyes lépés a kitiltás. Azt szeretnénk, ha állást foglalnának, hogy velünk és a világ többi részével vannak-e, vagy az orosz kormánnyal. Számomra ez a legfontosabb

– mondta a női világranglista jelenlegi 25. helyezettje, aki március végén jelentette be, hogy szünetet tart pályafutásában fizikális és mentális stresszre hivatkozva.

A tavalyi olimpián bronzérmet szerző teniszezőnő úgy gondolja, hogy az orosz és a belarusz teniszezőknek az eddigieknél többet kell tenniük.

Egy kezemen meg tudom számolni azokat az orosz és fehérorosz játékosokat, akik megkérdezték tőlem, hogy vagyok, hogy van a családom, mindenki biztonságban van-e. Ezért is szomorít el a kialakult helyzet. Szerintem néhányan többet tehetnének, mint amit eddig tettek

– tette hozzá Szvitolina.

(MTI / Index)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok