Index Vakbarát Hírportál

Dráma Bolognában, fordulat az olasz bajnokságban?

2022. április 28., csütörtök 07:26

Az Internazionale 2–1-re kikapott a Bologna vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen. Ezzel már a vesztett pontokat tekintve is a Milan vezeti a Serie A tabelláját.

Nyolc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után érkezett az Internazionale csapata Bolognába. A címvédőnek egyértelmű volt a feladata a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésen: győzelmével átvehette volna a vezetést a bajnoki tabellán a városi vetélytárs AC Milantól. 

A mérkőzést eredetileg januárban kellett volna lejátszani, de akkor vicces jelenetek után végül elmaradt a mérkőzés. A Covid-járvány közepette a Serie A irányítói nem adtak engedélyt egyetlen mérkőzés elhalasztására sem a január 6-ra kiírt 20. fordulóból, így az a csapat, amelyik nem jelenik meg a meccs helyszínén, számolhat azzal, hogy az ellenfele javára 3–0-s gólkülönbséggel jóváírják a három pontot. 

Így az Inter futballistái becsületesen bemelegítettek a kora délutánra (12:30) tervezett összecsapásra, miközben a Bologna játékosai karanténban voltak. Az Inter vezetői szerették volna, ha a szövetség 3–0-s gólkülönbséggel nekik adja a meccs három pontját, a Bologna azonban játszani akart – egy későbbi időpontban. Végül a találkozót hivatalosan is elhalasztották.

A három hónappal későbbi időpontra kiírt mérkőzésen, szerdán a kék-feketék már a harmadik percben vezettek a világbajnoki ezüstérmes horvát Ivan Perisic góljával, de a hazaiak fegyelmezett és lelkes játékkal fordítottak.

A mérkőzést egy egészen különleges gól döntötte el a hajrában: a 37 éves, szlovén válogatott Samir Handanovic sérülése miatt kapuba kerülő Andrei Radu borzalmas hibája pedig akár a bajnoki címébe is kerülhet a Nerazzurrinak, hiszen

a 2–1-es vereséggel az Inter immár azonos meccsszám mellett 2 pontos hátrányból várhatja az utolsó 4 meccset a Milan mögött. A Bologna ellenben sikerével bebiztosította a bentmaradását.

Az olasz bajnoki címhez Stefano Pioli Milanjának most legalább három győzelemre és egy döntetlenre van szüksége. Amennyiben a Milan 10 pontot szerez a hátralévő négy mérkőzésen, akkor 2011 óta első bajnoki címét szerezheti meg a városi rivális előtt.

Szakértők szerint azonban a Milannak nehezebb a sorsolása, mint az Internek. A piros-feketék csupa olyan csapattal játszanak a hátralévő fordulókban, amelyek jelenleg hetedik és 10. hely között állnak, míg az Inter további ellenfelei a tabella alsóbb régiójában helyezkednek el. 

A KÉT MILÁNÓI CSAPAT SORSOLÁSA:

1. AC Milan (74 pont, 34 meccs):  Fiorentina (otthon), Hellas Verona (idegenben), Atalanta (o), Sassuolo (i)

2. Internazionale (72 pont, 34 meccs):  Udinese (i), Empoli (o), Cagliari (i), Sampdoria (o)

(Borítókép: Jennifer Lorenzini / Reuters)

Rovatok