Index Vakbarát Hírportál

Várhatóan hétfőn zárul le a Chelsea eladása

2022. május 28., szombat 21:36

A Chelsea-t márciusban bocsátották árverésre, miután a tulajdonos Roman Abramovicsot szankciókkal sújtották. A sporttörténelem legnagyobb összegű tranzakcióját a brit kormány és a Premier League is jóváhagyta.

A Chelsea FC eladása várhatóan hétfőn lezárul, miután végleges megállapodás született a Todd Boehly amerikai üzletember által vezetett konzorciummal – írja a BBC.

A Chelsea-t márciusban bocsátották árverésre, miután a tulajdonos Roman Abramovicsot szankciókkal sújtották Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fűződő kapcsolatai miatt, aki elrendelte Ukrajna lerohanását.

A PREMIER LEAGUE ÉS AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KORMÁNYA JÓVÁHAGYTA A 4,25 MILLIÁRD FONTOS FELVÁSÁRLÁST.

A klub eddig különleges kormányzati engedély alapján működött, amely május 31-én jár le. Abramovics, aki még 2003-ban vásárolta meg a Chelsea-t, örült annak, hogy a tulajdonoskeresés most sikeresen lezárult. A Wall Street Journal áprilisban azt írta, hogy ez a sporttörténelem legnagyobb összegű tranzakciója lehet.

Most, hogy átadom a Chelsea-t az új tulajdonosoknak, sok sikert kívánok nekik a pályán és azon kívül is. Egy életre szóló megtiszteltetés volt ennek a klubnak a részese lenni, szeretném megköszönni a klub összes korábbi és jelenlegi játékosának, munkatársának és természetesen a szurkolóknak ezeket a hihetetlen éveket

– mondta az orosz milliárdos.

Az orosz–ukrán konfliktus szombati, percről percre közvetítését ide kattintva követheti nyomon.

Rovatok