Index Vakbarát Hírportál

Szűk negyed évszázadig vártak rá, visszajutott a Premier League-be a nagy múltú klub

2022. május 29., vasárnap 19:36

Az angol labdarúgó-másodosztály (Championship) rájátszásának döntőjében a Nottingham Forest 1–0-ra legyőzte a Huddersfield Town csapatát a Wembley Stadionban, így jövőre az élvonalban szerepelhet a gazdag történelemmel rendelkező klub.

Akármennyire is hihetetlen tény, de a profi labdarúgás világában bizony a Championship rájátszásának fináléja a legértékesebb mérkőzés. Például a Bajnokok Ligája-döntőjének győztese 17,5 milió dollárral gazdagodik, viszont amelyik csapat kiharcolja ezen a mérkőzésen a következő szezonbeli első osztályú tagságot, az mintegy 200 millió dollár többletbevétellel számolhat a rákövetkező idényben. 

Ezt a mérkőzést idén a Huddersfield Town és a Notthingam Forest vívta az angol futball szentélyében, a Wembley Stadionban. A Forrest szűk negyed évszázada álmodik a Premier League-tagságról, míg a Huddersfield legutóbb a 2018/19-es szezonban járt a legjobbak között, igaz, akkor negatív pontrekorddal búcsúztak az idény végén. 

Steve Cooper, a korábbi kétszeres BEK/BL-győztes Nottingham mestere szeptemberben vette át a csapatot, azóta pedig 44 mérkőzésből 26 alkalommal győztesen hagyhatták el a pályát.

A találkozó 43. percében egy Nottingham-beadást követően a Huddersfield védője, Levi Cowill rendkívül szerencsétlen mozdulattal igyekezett menteni, de saját kapuját vette be, amivel megszerezte a vezetést ellenfelének. Végül ez a gól döntött a feljutásról, mivel a Huddersfield az egész mérkőzés alatt egyetlenegyszer sem találta el a „vörösök” kapuját. 

A Nottingham Forest a sikerével 23 éve tartó várakozásnak vetett véget, és jövőre újra Anglia legjobb csapataival mérkőzhet meg. 

A Fulham és a Bournemouth már korábban biztosította szereplését a Premier League-ben, amelytől a Burnley, a Watford és a Norwich City búcsúzott.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok