Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a világbajnok magyar kézilabdázó

2022. június 8., szerda 09:56

82 évesen meghalt Csenki Györgyné korábbi válogatott kézilabdázó, aki 1965-ben világbajnokságot nyert a nemzeti csapattal, míg a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK) ezüstérmet szerzett a Spartacus játékosaként.

Nyolcvankét éves korában meghalt Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna kézilabdázó, aki tagja volt az 1965-ben világbajnoki címet szerző magyar női kézilabda-válogatottnak – adta hírül az MTI.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) honlapján megjelent nekrológ szerint Csenki Györgyné pályafutása alatt a Budapest Spartacus és a Vasas csapataiban is megfordult, összesen öt bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert.

Legnagyobb sikereit 1965-ben érte el: klubcsapatával, a Spartacusszal a BEK-ben második helyezést szerzett, majd novemberben tagja volt a Dortmundban világbajnokságot nyert válogatottnak.

A nemzeti csapatban 1961 és 1968 között 47 alkalommal lépett pályára.

Játékos-pályafutása befejezését követően több mint négy évtizeden át dolgozott az utánpótlás-nevelésben klub- és válogatott szinten egyaránt. Csenki Györgynét a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A vb-győztes csapat tagjai közül három héttel ezelőtt Guricsné Pásztor Erzsébet hunyt el 83 éves korában. 

Rovatok