Index Vakbarát Hírportál

Magyar sportdiplomaták kulcspozícióban

2022. július 3., vasárnap 10:08

A vizes sportok világszövetsége, a FINA vasárnapi elnökségi ülésén, Budapesten sorsfordító döntések születtek: Kemény Dénest megválasztották a Vízilabda Edzőbizottság, Molnár Tamást pedig a Vízilabda Technikai Bizottság elnökének. Korábban még sohasem vezette magyar szakember ezt a két kulcsfontosságú sportági bizottságot.

Vasárnap kerül sor a Margitszigeten a 19. FINA világbajnokság zárónapján a férfivízilabda-helyosztókra, előtte azonban még elnökségi ülést tartotta a vizes sportok világszövetsége, amelynek – mármint az elnökségnek – Fürjes Balázs is tagja.

Két, számunkra, magyarok számára kulcsfontosságú döntés született: Kemény Dénest, aki eddig a FINA Edzőbizottság (beleértve az úszókat és a vízilabdázókat) alelnöke volt, megválasztották a Vízilabda Edzőbizottság elnökének, míg Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok exjátékos ugyanezt a pozíciót tölti be ezentúl a Vízilabda Technikai Bizottságban. Döntő áttörés ez, korábban még magyar sportdiplomata egyik bizottságot sem vezette.

Dolgozzunk tovább együtt a fiúkkal azért, hogy a vízilabda még pörgősebb, látványosabb és követhetőbb legyen, hogy jól képviseljük a magyar érdekeket külföldön is, hogy a sportág fejlődjön a világ minél több országában és kontinensén, és a mezőny erősebb és kiegyenlítettebb legyen

– írta Fürjes Balázs a közösségi oldalán.

Rovatok