Index Vakbarát Hírportál

Különös utat járt be a Budapesten ellopott, felbecsülhetetlen eszmei értékű futballmez

2022. július 5., kedd 16:43

A budapesti rendőrök visszaszerezték a korábban az FC Barcelonában futballozó Carles Puyol mezét, amelyet a Puskás Arénából fújtak meg a tolvajok hetekkel ezelőtt.

Egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen 2022. június 10-én, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amelyben a Barcelona legendás védője futballozott.

A nyomozók két héttel később kaptak egy fülest, miszerint egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely egy az egyben megegyezett az ellopott darabbal.

Az egyenruhások felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, lebeszéltek egy találkozót R. Józseffel, akivel aztán a Keleti pályaudvar mellett találkoztak. A férfi gyanútlanul meg is jelent a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát; de döbbenten észlelte, hogy a vevők a több százezer forint helyett bilinccsel érkeztek, ami aztán az eladó csuklóján kattant.

Később kiderült, hogy R. József két társával takarítói munkát vállalt az arénában, így tudtak a sportereklye közelébe férkőzni. A zuglói rendőrök egy nappal később a pénzmosással gyanúsított férfi tettestársait is elkapták, őket lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A mezt a rendőrök végül visszaadták jogos tulajdonosának, olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

(Borítókép: Police.hu)

Rovatok