Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornak mondott köszönetet a FINA elnöke a vizes vb-ért

2022. július 6., szerda 19:42

„Az egész FINA-család nevében” köszönőlevelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, hogy a FINA elnöke háláját fejezte ki az Orbán Viktorral folytatott, a vizes világbajnokság megrendezéséért és a magyarországi vízisport jövőjéről szóló tárgyalásokért is.

Megtiszteltetés volt, hogy az ön vezetése alatt, kiváló csapattal együtt dolgozva ilyen egyedülálló eseményt végigvittünk. Együtt, kevesebb mint négy hónap alatt legyőztük az akadályokat, és lebonyolítottuk a FINA történetének egyik legjobb vízi eseményét

– írta a sportvezető Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében.

A közös jövő alapja az együttműködés

„A FINA és Magyarország között csodálatos hagyománya van az együttműködésnek, és örülök, hogy Ön támogatja a jövőbeni közös munkát is; nagyra értékeljük a FINA iránti elkötelezettségét és bizalmát” – fogalmazott Husszein al-Musszalam.

Levele zárásaként azt írta, őszinte öröm volt megosztani ezt a világbajnokságot Magyarország népével és a sok ezer nézővel szerte a világon – írja az MTI. A záróünnepségen a kuvaiti sportvezető kijelentette, hogy az idei vizes világbajnokság a valaha volt legjobb. Hozzátette, remek hír, hogy a vizes világbajnokság visszatér Budapestre öt év múlva, mivel 2027-ben is a magyar főváros rendezheti a világeseményt. 

(Borítókép: Husszein al-Musszalam 2022. július 3-án Budapesten. Fotó: Lisa Leutner / Reuters)

Rovatok