Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, hogy nem lehet sört inni a katari vb-meccsein

2022. július 8., péntek 12:49

A Reuters információi szerint a 2022-es katari világbajnokságon a stadionok alkoholmentesek lesznek, csak az arénákon kívül, a mérkőzés előtt és után lehet majd alkoholos italokat vásárolni.

Az idei világbajnokság lesz az első, amelyet muszlim országban rendeznek. Katarban pedig komolyan szabályozzák az alkoholfogyasztást, nyilvános helyeken tilos alkoholt inni. Igaz, a szabályozás nem olyan szigorú, mint – mondjuk – a szomszédos Szaúd-Arábiában, ahonnan teljesen ki van tiltva az alkohol – a Formula–1 versenyhétvégéin pezsgő helyett rózsaszín, szénsavas itallal locsolják egymást a versenyzők. 

Az esetleges alkoholtilalom régóta szöget ütött a vb-re látogató szurkolók, illetve a szervezők fejében is – hiszen a labdarúgó-mérkőzések összefonódtak egy-egy korsó sör elfogyasztásával. Sőt, a világ legnagyobb sörgyártói rendre főszponzorai a világversenyeknek, így előre lehetett sejteni, hogy nem egy szokványos világbajnokság elé nézünk. Semmilyen szempontból sem. 

Még nincs készen minden terv, de jelenleg úgy tűnik, hogy a szurkolók a mérkőzés előtt és után, a stadionon kívül vásárolhatnak alkoholt, de a stadionon belül nem 

– tudta meg a Reuters. A lap információi szerint a szurkolói zónákban is csak időszakosan árulnak majd sört. 

Legutóbb a 2014-es brazil világbajnokságon került szóba az alkoholtilalom a stadionokban, de végül a kormány feloldotta ezeket a korlátozásokat a FIFA nyomására. 

Rovatok