Index Vakbarát Hírportál

Bernie Ecclestone bocsánatot kért a Vlagyimir Putyinról tett megjegyzései miatt

2022. július 10., vasárnap 05:52

A Forma–1 korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone a Sky Sports Newsnak nyilatkozva bocsánatot kért korábbi nyilatkozata miatt, amiben arról beszélt, hogy az életét adná Vlagyimir Putyin orosz elnökért. Az üzletember most igyekezett tisztázni a háborúval kapcsolatos nézeteit, mivel állítása szerint „zavarja”, hogy a megjegyzéseiből kiindulva rossz embernek gondolják őt.

Bernie Ecclestone június végén egy televíziós interjúban azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „első osztályú ember”, akiért az életét is hajlandó lenne feláldozni. A 91 éves brit hozzátette, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – akit kigúnyolt a szónoklatában, komikusnak nevezve az államvezetőt – már véget vethetett volna az országa elleni orosz inváziónak, ha hajlandó lenne Putyinnal beszélni.

Amikor Ecclestone-t arról kérdeztek, hogy a háború kitörése óta még mindig barátjának tekinti-e Putyint, az idős üzletember csak annyit mondott:

Golyót kapnék érte

'I'd still take a bullet for him.'

Bernie Ecclestone says Ukrainian President Zelensky should have listened to Putin to avoid war because Putin 'is a sensible person'. pic.twitter.com/jZ1hLnrYTU

— Good Morning Britain (@GMB) June 30, 2022

A mostani nyilatkozatát azzal indította Ecclestone, hogy elmondta: néha az ember úgy beszél vagy cselekszik, hogy előtte nem gondolkodik tisztán, szerinte vele is ez történt az ominózus beszélgetésnél. Hozzátette, sajnálja az ukrajnai embereket azért, hogy olyasmiért kell szenvedniük, amit nem ők követtek el.

Az emberek azt gondolják, hogy legitimáltam az Ukrajnában zajló dolgokat, pedig nem így van. Az utolsó nagy háború alatt nőttem fel, szóval tudom, milyen az. Az ukránok semmi rosszat nem tettek, egyszerűen élni akarják az életüket. Ez a konfliktus senkinek sem jó. Sajnálom, ha valakit megbántottam a szavaimmal, nem ez volt a célom

– jegyezte meg a korábbi autóversenyző.

A bocsánatkérés ellenére Ecclestone nem kritizálta Putyint, jegyezte meg a The Sun nevű újság.

Rovatok