Index Vakbarát Hírportál

Kínos helyzetbe keveredett az olimpiai bajnok legenda

2022. július 12., kedd 11:54

Kínos élménye volt a napokban Simone Bilesnak, a négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok amerikai tornásznőnek. A mindössze 142 centis, de már 25 éves hölgy éppen hazafelé utazott Washingtonból Texasba, amikor a repülőgépen a stewardess egy színezőfüzetet adott neki, hogy azzal foglalja el magát.

Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb, legünnepeltebb tornásza tavaly a számára balsikerű tokiói olimpia után háttérbe vonult és inkább a magánéletére koncentrált. Biles pénteken Washingtonban Joe Bidentől megkapta az Elnöki Szabadságérmet, az Egyesült Államok legmagasabb, civileknek adható kitüntetését.

Biles a legfiatalabb személy, aki valaha kiérdemelte ezt a magas kitüntetést.

Aztán repülőgépre szállt a mindössze 142 centis hölgy, és a felszállás után különös élményben volt része. Az egyik stewardess odalépett hozzá, és egy színezőfüzetet nyomott a kezébe, hogy azzal foglalja el magát a többórás repülőúton. Magyarán: kisgyermeknek nézte a testmagassága alapján a 25 éves, felnőtt nőtt.

 Biles köszönettel visszautasította a színezőfüzetet:

Köszi, de én már 25 éves vagyok!

Aztán később javult a helyzet, mert megkínálták egy mimózakoktéllal, amely pezsgőt és citruslevelet tartalmaz. Igaz, előtte a légiutas-kísérő megkérdezte tőle, nagykorú-e már… Mindezt Biles így kommentálta:

Na, most már legalább egálban vagyunk…

(Borítókép: Simone Biles 2021. augusztus 3-án. Fotó: Laurence Griffiths / Getty Images)

Rovatok