Index Vakbarát Hírportál

Durván beleállt Schumacher családjába a korábbi menedzser

2022. július 21., csütörtök 16:23

Michael Schumacher családját azzal vádolta meg Willi Weber, az F1-es legenda egykori menedzsere, hogy „hazugságokat” terjesztett a hatalmas rajongótáborral rendelkező pilóta egészségi állapotáról.

A hétszeres Formula–1-es világbajnokról azóta nem készült nyilvános fotó, hogy 2013 decemberében a franciaországi Meribelben síelés közben életveszélyes fejsérülést szenvedett, a családja kérésére azóta is teljes hírzárlat van körülötte.

Felesége, Corinna ragaszkodott Schumacher magánéletének védelméhez az azóta eltelt nyolc és fél év alatt, egészségi állapotát hétpecsétes titok övezi, miközben svájci otthonában folytatja hosszú rehabilitációját.

Weber az olasz La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva most arról beszélt, nem engedték meg neki, hogy találkozzon az 53 éves versenyzővel, és Corinna „távol tartotta” őt a hétszeres világbajnok klasszistól.

Több százszor próbáltam kapcsolatba lépni Corinnával, de egyszer sem válaszolt nekem. Felhívtam Jean Todtot, a Ferrari korábbi csapatfőnökét, hogy megkérdezzem, bemehetek-e a kórházba, de ő azt mondta, várjak – túl korán van még. Majdnem kilenc év telt el azóta, és még mindig nem engednek a közelébe. Talán csak el kellene mondaniuk, mi a helyzet. Kezdetben meg tudtam érteni az álláspontjukat, hiszen mindig mindent megtettem Michaelért, amit csak tudtam, hogy megvédjem a magánéletét. De azóta csak hazugságokat hallunk felőlük

idézte Webert az Independent.

A Netflix tavaly sugárzott, Schumacher című dokumentumfilmjében Corinna arról mesélt, hogyan dolgozta fel a családja a helyzetet, és hogyan folytatták az életüket.

Michael itt van. Másképp, de itt van, és ez erőt ad nekünk. Együtt vagyunk. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen, és hogy jól érezze magát. És hogy érezze, itt vagyunk mellette. A magánélet az magánélet, mindig ezt mondogatta. Most nekünk kell megvédenünk őt

– nyilatkozta Corinna.

Jean Todt korábban arról beszélt, néha Schumacherrel közösen néz F1-es futamokat a tévében. Nem kizárt, hogy a Ferrari egykori pilótája szemtanúja volt annak, ahogy fia, Mick Schumacher megszerzi első pontjait a Formula–1-ben.

(Borítókép: Michael Schumacher 2010. február 26-án Barcelonában. Fotó: Mark Thompson / Getty Images)

Rovatok