Index Vakbarát Hírportál

Imádták a helyiek a magyar tűzoltót, aki páratlan sikert ért el Szerbiában

2022. július 29., péntek 10:09

Fantasztikus eredményt ért el a többszörös magyar bajnok erősember, Juhász Péter Szerbiában: a 28 esztendős versenyző élete harmadik Strongman Bajnokok Ligája-versenyén a dobogó második fokára állhatott fel.

„Életem legkiegyensúlyozottabb versenyzése volt, ennek köszönhetem a második helyet – idézte a Prémium Média a kétnapos viadal után Juhász Pétert. – Éreztem, hogy jó formában vagyok, a kiutazás előtt reménykedtem abban, hogy végig harcban lehetek az élmezőnnyel és a tabella első felében sikerül majd végeznem, de ez a második hely túlszárnyalja minden korábbi elképzelésemet. Ez eddigi pályafutásom legfontosabb érme.”

Az idehaza a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) színeiben versenyző, háromszoros magyar bajnok strongman az első számban, a vegyes pakolásban rögvest első hellyel nyitott, századra azonos időt elérve az amerikaiak üdvöskéjével, Tyler Cottonnal. Az első napot végül a második helyen zárta.

Juhász felidézte, a szombati versenynap már kevésbé indult jól a számára. Mint mondta, többször is visszanézte a felvételeket, de még mindig nem érti, miért ért el viszonylag gyenge (csupán 9.) időt kamionhúzásban, amivel ideiglenesen lecsúszott az összetett dobogójáról. A folytatásban viszont ismét parádézott, ezzel visszakapaszkodott az ezüstérmes pozícióba.

„Nagyon sok néző volt, köztük meglepő, mennyi délvidéki magyarral. Úgy vettem észre, a közönség kifejezetten kedvelte a versenyzési stílusomat, igyekeztem is mindent kiadni magamból, hogy megháláljam a támogatásukat” – tette hozzá.

Az aranyérem a finn Sami Ahola nyakába került, aki 58 pontot szerzett Szerbiában. Juhász 53,5, a harmadik helyezett, holland Kelvin de Ruiter 51 pontig jutott, a többi között olyan riválisokat megelőzve, mint a már emlegetett Tyler Cotton, vagy a végül ötödik helyen végző, kétszeres lett világbajnok, Dainis Zageris.

A civilben tűzoltóként dolgozó sportoló a következő hetekben sem fog unatkozni, hiszen a nemzetközi megmérettetésekkel párhuzamosan idehaza a CESA Prémium Ligában versenyez, illetve a szervezet által idén életre hívott Talent-sorozatban feltörekvő tehetségeket is mentorál.  

Juhász 2021-ben kétszer volt a BL-mezőny tagja, a romániai állomáson 12., a finnországi fordulóban bravúros 4. helyet szerzett.

Rovatok