Index Vakbarát Hírportál

Indul a fociszezon, új helyen a csúcsmeccsek

2022. augusztus 4., csütörtök 11:29

Nagy piaci átrendeződésnek lehetnek tanúi a napokban a sportrajongó tévénézők. Ezentúl ugyanis az ARENA4 és a MATCH4 hozza el a háztartásokba a legjobb angol, német és francia meccseket.

Ahogy arról az Index az elsők között beszámolt, augusztus 5-ével megszűnik a DIGI Magyarország saját gyártású három sportcsatornája, a DIGI Sport 1, 2 és 3, a helyüket pedig az ARENA4 és a MATCH4 adó veszi át, amely a Network4 hálózat tagja. 

Az ARENA4 a német Bundesliga és a Bundesliga 2, valamint az UEFA Nemzetek Ligája, labdarúgó Eb- és vb-selejtezők közvetítése mellett az NFL és NCAA egyetemi amerikaifutball-bajnokság és az NHL meccseit is elhozza a nézőknek, akik a nyári szünet után visszatérő MotoGP- és az IndyCar-közvetítésekbe is becsatlakozhatnak. A küzdősportok világából pedig a PBC- és MMA/Bellator-gálák tekinthetők meg.

A cég közleményében hangsúlyozza, hogy az ARENA4 népszerűségét a széles körű kínálata mellett annak is köszönheti, hogy 

műsoridejének mintegy 50 százalékában a nézők élőben követhetik az eseményeket.

A DIGI Magyarország előfizetői számára az elsők között válik elérhetővé a MATCH4, amely átveszi a DIGI Sport csatornák korábbi exkluzív tartalmait, így a nézők továbbra is láthatják a népszerű Nap Hőse című magazint Gyenesei Leilával és az angol bajnoki fordulókat felvezető Háromoroszlánt, amelynek műsorvezetője ismét Monoki Lehel lesz. A kínálat elsősorban a foci köré épül, így a műsorok között helyet kap a világ legnépszerűbb futballbajnoksága, a Premier League, a szintén angol Ligakupa, továbbá a skót Premiership is.

Ezeken felül megtalálhatók lesznek a NASCAR versenyei és a szeptembertől folytatódó dartsidény meccsei, továbbá a DIGI-előfizetők által kedvelt WTA Tour nő tenisztornák és a francia LIGUE 1 összecsapásai is.

Mindennap azon dolgozunk, hogy ügyfeleinkhez szórakoztató tartalmakat juttassunk el, akár az internet, akár a tv-szolgáltatásainkon keresztül. Ehhez az egyik kulcs a tv-csatornák kínálata, különösen a keresett sportszériák képernyőre vitele. Az augusztusi bővítésnek köszönhetően arra is lehetőség nyílik, hogy előfizetőink mobilkészülékeken is fogyaszthassák a nekik tetsző tartalmakat

– emelte ki a DIGI Magyarország ügyvezetője, Tábori Tamás.

Borsány-Gyenes András, a Network4 csoport vezérigazgatója szerint új időszámítás kezdődik a cég sportcsatornáinál, amelyek a világ öt topligája közül háromból közvetítenek izgalmas mérkőzéseket. 

Az ARENA4 és a MATCH4 a DIGI Sport 1 és a DIGI Sport 2 helyén jelenik meg a csatornakiosztáson, ennek köszönhetően a televíziónézők többségének semmit sem kell tennie, mivel az új sportcsatornák minden pozíciója, vételi paramétere és minden más jellemzője megegyezik a korábbiakkal. Újrahangolásra csak az olyan készüléken van szükség, amely a csatorna neveket nem változtatja automatikusan.

A széles körű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet- és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője. A DIGI országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki és több mint 2,5 millió előfizetéssel (RGU) rendelkezik. A társaság csúcstechnológiás előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH – Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani. A DIGI 2019 májusában indította mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 2.300 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik. 

(Borítókép:  Jarg Schaler / Bongarts / Getty Images)

Rovatok