Index Vakbarát Hírportál

Sokkolta a családapát, autogram helyett Rolexet kapott a sztártól

2022. augusztus 9., kedd 06:48

Érdemes Newcastle United-meccsre járni mostanában, de még jobban megéri megvárni a játékosokat a győztes meccs után egy autogram reményében. Ha valaki tudja ezt, akkor az Steve Dutton és kisfia, akik a vasárnapi Newcastle United–Nottingham Forest Premier League-mérkőzés után autogramot kértek Allan Saint-Maximintől, a Szarkák francia csatárától, aki egy értékes Rolex karórát ajándékozott a meglepett szurkolónak. És persze az aláírás sem maradt el.

Vasárnap Fabian Schär és Callum Wilson góljával 2–0-ra verte a Newcastle United a Nottingham Forestet a St. James' Parkban a Premier League nyitányán, de a meccs legjobbja nem a két gólszerző volt, hanem a francia csatár, Allan Saint-Maximin. A 25 éves játékos megőrjítette az újonc védőit cseleivel, majd a mérkőzés befejezése után a vegyes zónában is kitett magáért.

Történt, hogy immár civilben, távozóban a stadionból megpillantott egy szurkolót, aki a kisfiával autogramért könyörgött a korláton túl, kezében egy francia zászlóval, amire Saint-Maximin neve és a játékos neve volt felfestve. Erre nem tudni, honnan, de Saint-Maximin előkapott egy dobozt, amelyben egy több ezer fontot érő Rolex karóra lapult, odament a szurkolóhoz, átadta neki a luxusórát, majd természetesen a nevét is ráírta filctollal a francia zászlóra. 

A rajongó – aki később a nevét is elárulta, Steve Duttonnak hívják – nem akart hinni a szemének.

Azok után, amilyen támogatást kapunk tőletek a mérkőzéseken, ez a legkevesebb, amit tehetek értetek – üzente Saint-Maximin a szurkolóknak az Instagram-posztján. 

Saint-Maximin nem először ajándékozott értékes órát a csapat egyik szurkolójának, novemberben egy 2000 fontot érő TAG Heuer Aquaracerrel lepte meg Michael Urwint, a „szarkák” 55 éves, hűséges drukkerét, aki harminc éve jár a csapat meccseire, manapság már három fiával, nem kímélve a pénztárcáját. 

A legszebb a dologban, hogy a francia csatár nem tartozik a csapat legjobban fizetett játékosai közé, mindössze a tizenegyedik a bérlistán a Premier League-ben szerénynek számító 38 500 fontos heti keresményével. 

 (Borítókép: Allan Saint-Maximin 2022. augusztus 6-án. Fotó: Richard Sellers/PA Images via Getty Images)

Rovatok