Index Vakbarát Hírportál

Pánikrohamot kapott Kobe Bryant özvegye

2022. augusztus 20., szombat 16:13

Vanessa Bryant azt vallotta, hogy pánikrohamot kapott, miután megtudta, hogy a férje, Kobe Bryant és a lánya, Gianna Bryant halálát okozó helikopter-balesetről készült fotók kiszivárogtak.

Vanessa Bryant beperelte Los Angeles megyét, miután az elsősegélynyújtók állítólag a balesetről készült képeket továbbküldték másoknak. „Több együttérzést vártam volna tőlük” – mondta az esküdteknek a magánélet megsértése miatt indított perében. A 40 éves nő egyelőre meg nem határozott milliókat követel kárpótlásul az elszenvedett érzelmi sérelmekért.

Minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázója, Kobe Bryant 2020. január 26-án délelőtt ködös időben indult edzésre a lányával. Az őket szállító helikopter a kaliforniai Thousand Oaksban lezuhant. A fedélzeten összesen kilenc ember tartózkodott, a balesetet senki nem élte túl.

A Los Angeles Times beszámolója szerint a megyei alkalmazottak fotókat készítettek a baleset helyszínén, és azokat másokkal is megosztották, ami mélységes felháborodást keltett a gyászoló családtagok körében, írja a BBC.

Tavaly novemberben a megye beleegyezett, hogy 2,5 millió dollárt fizet kárpótlásul két családnak – de Kobe Bryant özvegye elutasította az ajánlatot. Vanessa Bryant pénteken a tanúk padján zokogva emlékezett arra, hogy otthon volt a többi gyermekével, amikor elolvasta az LA Times cikkét.

Kirohantam a házból, hogy a lányok ne lássanak meg. Mélységesen bántottak a kiszivárgott képekről szóló hírek, attól rettegtem, hogy azok a közösségi médiában felbukkannak. Nem akarom látni azokat a fényképeket, úgy akarok emlékezni a férjemre és a lányomra, ahogyan utoljára láttam őket

– mondta a többgyermekes anyuka.

A megyét képviselő ügyvéd azt állította, hogy „a helyszíni fényképezés elengedhetetlen”, és hogy a fotókat sehol sem tették közzé nyilvánosan.

„Ezek a fotók sehol nem láthatók, még maguk a felperesek sem látták őket” – jelentette ki J. Mira Hashmall.

Rovatok