Index Vakbarát Hírportál

Kórházba került a Porto korábbi BEK-győztes szélsője

2022. augusztus 22., hétfő 07:52

Édesanyja vasárnapi temetését követően rosszul lett és kórházba került Paulo Futre, az FC Porto, az Atlético Madrid és az AC Milan korábbi labdarúgója.

A 41-szeres portugál válogatott szélső a szertartás után szédülni kezdett, majd egyre rosszabbá vált az állapota, így ki kellett hívni a mentőket a helyszínre.

Az 56 éves Paulo Futrét előbb a barreirói kórházba vitték, majd rövid megfigyelés után átszállították a lisszaboni Santa María kórházba. A pályafutása alatt hat országban is megforduló korábbi labdarúgó eszméleténél van, de különböző vizsgálatokon, így a többi között szívkatéterezésen esik át – közölte a Record.

Egyik korábbi csapata, az FC Porto a Twitteren üzent neki: „Hajrá, Paulo Futre! A kék-fehér család veled van.”

Paulo Futre a Portóval érte el legnagyobb sikereit: két bajnoki címet és két portugál Szuperkupát, valamint 1987-ben BEK-et nyert a csapattal. Az Atlético Madrid játékosaként 1991-ben és 1992-ben Király-kupa-győztes lett, míg az AC Milannal 1996-ban scudettót nyert. Karrierje alatt játszott még a Sporting, a Benfica, az Olympique Marseille, a Reggiana, a West Ham és a japán Jokohama Flügels csapatában is. Az 1987-es Aranylabda-szavazáson második lett Ruud Gullit mögött.

Rovatok