Index Vakbarát Hírportál

Bezárhatják Győr sportlétesítményeit

2022. szeptember 14., szerda 09:08

A helyi múzeum is a megtakarítás áldozata lehet, ugyanis a legtöbb településen a kulturális és sportlétesítményekkel kezdik a spórolást.

Szeptember 15-én az Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda is bezár Győrben, hivatalosan „felújítás, karbantartás miatt” – írta meg a GyőrPlusz cikkének információja alapján a helyi ügyekkel foglalkozó ugytudjuk.hu.

A karbantartásról szóló ideiglenes döntés azért is meglepő, mert az Aqua Sportközpont jegyárait  épp szeptember 1-jén emelték meg.

A Covid–19 pandémia időszakában elmaradt karbantartási feladatok, valamint az elszabadult energiaárak miatt indokolt energiahatékonysági fejlesztések most esedékesek a létesítményekben

– jelezték a lap szerint az érintett intézmények, nem sokkal azután, hogy vezetőik Dézsi Csaba András polgármesterrel tárgyaltak a napokban. A polgármester egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A Barátság sportparkban a szabadtéri sportolás továbbra is biztosított – írja a GyőrPlusz, ami azt jelenti, hogy a beltéri viszont ezek szerint nem. Ugyanígy azt írják: az Örkény utcai műfüves futballpályát és a Bercsényi ligeti műfüves futballpályát nappal korlátlanul lehet használni – ami azt jelenti, hogy éjjel viszont nem.

A helyi lap nemrég arról írt, hogy 

a sportlétesítmények mellett részleges vagy teljes bezárás vár a múzeumra is. A már ismert és a még várható intézkedések oka a rezsiárak emelkedése miatt kialakult gazdasági helyzet,

amely országszerte érzékenyen érinti az önkormányzatokat. Több helyen is az intézmények bezárásával próbálnak spórolni, ezt pedig a legtöbb helyen a kulturális és sportlétesítményekkel kezdik – tették hozzá.

(Borítókép: A győri Aqua Sportközpont 2017-ben. Fotó: Krizsán Csaba/MTI)

Rovatok