Index Vakbarát Hírportál

Fejre állt a papírforma: Doncic betlizett, Ponitka megdicsőült

2022. szeptember 15., csütörtök 06:17

Az alsó ágon Franciaország–Lengyelország-elődöntő lesz a Németországban zajló férfi kosárlabda-Európa-bajnokságon. Vagy másképpen: a meglepetések Európa-bajnokságán. A szerdai utolsó negyeddöntőben ugyanis a lengyelek 90–87-re legyőzték az első helyen kiemelt és címvédő Szlovéniát. Luka Doncic, a világ egyik legjobb kosarasa betlizett, Mateusz Ponitka tripla-duplájával ellopta a show-t.

Ki hallott már Mateusz Ponitkáról, a Reggio Emilia 28 éves swingmanjéről, vagyis részben a hátvéd, részben a bedobó posztján játszó 198 centis kosarasáról? Nem sokan, de szerda este mégis ő lett a nap hőse, miután 26 pontjával, 16 megszerzett lepattanójával és 10 gólpasszával az Európa-bajnokságon történetének harmadik tripla-dupláját csinálta, és 90–87-es győzelemre vezette Lengyelországot a címvédő Szlovénia ellen az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Fura egy meccs volt, annyi szent. Lengyelország előbb 23 pontos előnyt szerzett az első félidőben, hogy aztán egy 26–6-os szériával felálljanak a szlovénok a padlóról, sőt, négypontos előnyt is szerezzenek.

Csak a végén Luka Doncic, a világ egyik legjobb kosarasa kipontozódott, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá, és Lengyelország 90–87-re felülkerekedett. Doncic mindössze 14 ponttal fejezte be a meccset.

Lengyelország Franciaországgal találkozik a pénteki elődöntőben, míg a másik ágon a házigazda Németország Spanyolországgal csap össze.

Rovatok