Index Vakbarát Hírportál

Az angol labdarúgó-szövetség vád alá helyezte Cristiano Ronaldót

2022. szeptember 24., szombat 13:37 | aznap frissítve

Cristiano Ronaldót erőszakos magatartással vádolják, miután napvilágot látott egy videó, amelyen a földhöz vágja egy szurkoló telefonját.

Az eset az után történt, hogy április 9-én a Manchester United vereséget szenvedett a Goodison Parkban. Az angol labdarúgó-szövetség most úgy döntött, hogy kivizsgálja az esetet. A szervezet szóvivője a Twitteren nyilatkozott az esetről. Azt állítja, a focista az utolsó sípszó után helytelen magatartást tanúsított, emellett pedig szabályt is sértett. Az incidens akkor történt, amikor a sportoló már lefelé tartott a pályáról – írja a Skynews.

Ronaldo a közösségi médiában később bocsánatot kért a kirohanásáért, és meghívta a szurkolót, hogy nézzen meg egy meccset az Old Traffordon. Az eset után a focista a közösségi médiában is nyilatkozott, ahol azt mondta, „sosem könnyű kezelni az érzelmeket ezekben a felhevült pillanatokban”. „Mindig tisztelettudónak és türelmesnek kell lennünk, és példát kell mutatnunk az összes olyan fiatalnak, aki szereti ezt a játékot” – tette hozzá. 

Szeretnék elnézést kérni a kirohanásomért, és szeretném meghívni a szurkolót, hogy nézzen meg egy meccset az Old Traffordon 

– írta Cristiano Ronaldo.

Az incidens áldozata egy 14 éves autista fiú volt, akinek az édesanyja, Sarah Kelly visszautasította a sztár ajánlatát. „Nincs mondanivalóm a számára” – közölte az asszony. Ha őszinte lett volna a bocsánatkérés, akkor az incidens pillanatában kellett volna visszafordulnia, felvenni a telefont és elnézést kérni – vélekedett.

(Borítókép: Christiano Ronaldo 2021. június 23-án Budapesten. Fotó: Illyés Tibor /  Pool / Getty Images)

Rovatok