Index Vakbarát Hírportál

Messit becserélték, majd jött a varázslat

2022. szeptember 28., szerda 08:05 | aznap frissítve

Argentína labdarúgó-válogatottja New Jersey-ben játszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését a katari világbajnokság előtt. Az ellenfél Jamaica volt, az eredmény 3–0 a dél-amerikaiak javára. A megfázással küszködő Lionel Messi nem kezdett, csak az 56. percben cserélték be, de neki ennyi idő is elég volt két remek gólhoz. Argentína immár 35 mérkőzés óta veretlen.

New Jersey-ben, a Red Bull Arena 25 000 nézője előtt játszotta utolsó előtti felkészülési meccsét a katari vb-t megelőzően Argentína labdarúgó-válogatottja. (Az utolsó november 16-án lesz Abu-Dzabiban az Egyesült Arab Emírségek ellen, két nappal a vb rajtja előtt.)

A találkozó előtt csalódottak voltak az argentin drukkerek, mert kiderült, hogy a megfázással bajlódó csapatkapitány, Lionel Messi nem kezd. A csalódottság azonban örömmámorba csapott át, amikor az 56. percben Lionel Scaloni szövetségi kapitány becserélte a Bolhát Lautaro Martínez helyére.

Ekkor Argentína 1–0-ra vezetett Julian Álvareznek a 13. percben lőtt góljával. Messi a hajrában látott munkához. Előbb a 86. percben 22 méterről lőtt a bal alsó sarokba, az addig remekül védő jamaicai kapus, Andre Blake tehetetlen volt:

Majd a 89. percben szabálytalankodtak vele szemben a kaputól 22 méterre. Természetesen ő maga állt a labda mögé, és lapos lövést küldött a jobb alsó sarokba.

Ez volt Messi 90. gólja 164. válogatott mérkőzésén, amivel a harmadik helyen áll az örökranglistán Cristiano Ronaldo (117) és az iráni Ali Daei (109) mögött. 

Argentína 35 mérkőzés óta veretlen, ezzel beállította Brazília veretlenségi sorozatát, a rekordot Olaszország tartja 37 vereség nélkül megvívott meccsel. 

A mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani, mert berohant egy néző a pályára. Először szelfizni akart egy rajongó Messivel, de őt leteperték a biztonságiak. A második kísérlet már sikerrel járt, a pályára rohanó fanatikus kapott egy aláírást a hátára a csapatkapitánytól.

Argentína számít a világbajnokság talán legnagyobb esélyesének, a közelmúltban egy svájci matematikus „bebizonyította", hogy Messiék nyerik a vb-t, a döntőben Anglia legyőzésével.

(Borítókép: Lionel Messi a Jamaica elleni mérkőzésen 2022. szeptember 27-én. Fotó: Andres Kudacki/AFP)

Rovatok