Index Vakbarát Hírportál

Balesetben meghalt a britek tehetséges versenyzője

2022. október 7., péntek 10:20

Chrissy Rouse brit Superbike-versenyző meghalt a hétvégi, Donington Parkban történt baleset után. A szervezők szerint a 26 éves versenyző békésen, családja körében hunyt el a kórházban csütörtök délután.

Riválisai szerint a mindig mosolygós Chrissy Rouse roppant tehetséges volt, emellett sokak szerint ő volt az egyik legkedvesebb ember a bokszutcában. A Newcastle-i versenyző a vasárnapi verseny első körében egy bukás következtében szenvedett súlyos fejsérülést.

Chrissy Rouse-t először a pálya mellett látták el, majd a pálya orvosi központjába szállították, ahol mesterséges kómába helyezték. Később egy nottinghami kórházban sürgősségi idegsebészeti beavatkozáson esett át.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A versenyt szervező MSVR közölte, hogy a halottkémmel, a rendőrséggel és a Motorcycle Circuit Racing Control Boarddal együtt vizsgálja az eset körülményeit.

Our condolences to the family, friends, and team of Chrissy Rouse.

An incredibly gifted and humble talent, who will be greatly missed. pic.twitter.com/aBlFjc1MLM

— BMW Motorrad UK (@BMWMotorradUK) October 6, 2022

Chrissy Rouse ebben a szezonban a British Superbike-ba igazolt, és a Crowe Performance BMW-nél versenyzett, ugyanazzal a csapattal, amellyel 2020-ban megnyerte a nemzeti Superstock bajnokságot, írja a Sky News.

Rovatok