Index Vakbarát Hírportál

Steven Gerrard azonnali hatállyal távozik az Aston Villa éléről

2022. október 21., péntek 06:59

Az Aston Villa menesztette Steven Gerrard menedzsert, miután a csapat csütörtökön 3–0-ra kikapott a Premier League-ben a Fulham otthonában.

„Szeretnénk megköszönni Steven kemény munkáját és elkötelezettségét, és sok sikert kívánunk neki a jövőben” – idézte a BBC az Aston Villa szóvivőjét. 

Az Aston Villa Football Club ebben a szezonban mindössze kétszer nyert a bajnokságban, és csak a több szerzett góljának köszönhetően áll a kiesőzóna előtt. Az 1874-ben alapított, Birmingham Aston nevű városrészét képviselő klub az egyik legrégibb és legsikeresebb csapat Angliában. Hétszer nyerték meg a bajnokságot, hétszer az FA Kupát és egyszer a BEK-et. Rajtuk kívül mindössze négy angol csapat volt képes Európa csúcsára kerülni. 

Steven Gerrard játékos pályafutását 2016-ban fejezte be egy rövid amerikai kitérőt követően, miután 1989 és 2015 között a Liverpool sztárja volt. Az egykori angol válogatott a Rangers edzőjeként tette le a névjegyét Skóciában 2018 és 2021 között, majd ezt követően, tavaly novemberben lett az Aston Villa menedzsere. A még mindig csak 42 éves korábbi angol válogatott középpályás azonban nem volt igazán sikeres a Villa kispadján: mindössze 13 győzelmet aratott 40 meccsen 11 hónapos irányítása alatt.

Rovatok