Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Budapest–Bamako Rally magyar résztvevője a versenyen

2022. november 11., péntek 07:24

Tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában meghalt a Budapest–Bamako Rally egyik résztvevője és szervezője, Pétery Szabolcs.

Halálának hírét először a verseny nyilvános Facebook-csoportjában jelentették be. A posztban írták: „Pétery Szabolcs több volt, mint a Bamako család tagja. Szabi maga volt a Bamako. 2007 óta minden futamon ott volt vagy indulóként vagy a szervezői csapat tagjaként.”

Az idei futam úgy nyűgözte le, mint aki először jár Afrikában. Afrika a lelkében élt. Lazasága, mosolygós semmit túl nem aggódó tekintete és híres „majd kiadja" életfilozófiája sokakat bűvöletébe ejtett. Tegnap élete egyik legszebb napját élte Bureh Beachen az óceán partján, barátokkal, történetmeséléssel és gintonikozással. Mindenki látta rajta, hogy mennyire boldog volt. Szabolcs ma a létező legváratlanabbul hagyott itt minket. Hiányozni fogsz, »Sanyi«

– olvasható a posztban.

Mint utóbb kiderült, Pétery Szabolcs a célba érés után kapott szívinfarktust Bamakóban (Javítás: olvasóink ezzel kapcsolatban jelezték, hogy a verseny célállomása idén nem Bamako, hanem a Sierra Leone-i Freetown volt, tehát ott történt a tragédia). Az 54 éves férfi szakszerű ellátást kapott, de nem tudták megmenteni az életét. 

Egyszer csak a kolléganőmhöz fordult, és azt mondta, hogy »ú, elájulok«. Nagyon gyorsan ott volt egy mentőautó […] berakták, kórházba vitték, [de] sajnos eltávozott és itthagyott minket

– nyilatkozta a tragédiáról a Budapest–Bamako Rally főszervezője az RTL-nek. Riportjukból az is kiderült, hogy Pétery Szabolcs – végakarata szerint – hamvasztásos temetést kaphat, földi maradványait vagy Afrika partjainál, vagy Magyarországhoz valahol közelebb szórhatják a tengerbe.

Rovatok