Index Vakbarát Hírportál

Magyar ultrafutó lehet az Antarktisz királynője

2022. november 28., hétfő 18:09

Lubics Szilvia ultrafutó jelenleg is az Antarktiszon versenyez a 250 kilométeres ultraversenyen, amelyen magyar versenyzőként Roskovics Miklós is elindult.

Lubics Szilvia férje, Lubics György mindennap friss hírekkel jelentkezik felesége Facebook-oldalán, ahol részletes helyzetjelentést ír az antarktiszi verseny állásáról. A hétfői beszámolóból kiderült, hogy lezajlott a verseny harmadik szakasza az Antarktisz északnyugati partjánál lévő Orne-szigeten.

A futóknak egy 1,1 kilométeres pályát jelöltek ki, ahol az őket szállító expedíciós hajó GPS-jeléből számolva körülbelül 5,5 órán át köröztek a versenyzők. Már a pálya elérése sem volt egyszerű, sziklás parton, majd mély hóba vájt jeges lépcsőn kellett azt megközelíteni.

Lubics Szilvia 36,3 kilométert tett meg, amely a japán Watanabe mögött a 2. legtöbb volt, ennek ellenére a magyar versenyző 3 kilométer előnnyel vezeti a mezőnyt, a három nap összesítése alapján eddig 92,3 kilométert futott. Roskovics Miklós 37,4 kilométert futott, összetettben ezzel megtartotta ötödik helyét.

A képeket elnézve borongós időben futottak a versenyzők, kevés hóesés, viszont annál több pingvin kísérte az útjukat.

A harmadik nap eseményeiről készült rövid videót alább tudja megtekinteni:

Rovatok