Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a magyar kosárválogatott kulcsemberének játékjogát

2022. december 23., péntek 14:35

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) felfüggesztette Vojvoda Dávid nemzetközi játékjogát korábbi ügynökével fennálló vitája miatt. Ha az ügy nem rendeződik a következő hetekben, az Alba Fehérvár bedobója nem léphet pályára a válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén.

Az MTI beszámolója szerint Vinkó László, a játékost korábban képviselő menedzser elmaradt ügynöki jutalék miatt nyújtott be keresetet Vojvodával szemben.

Az ügyben döntés is született, a játékosnak a Basketball Arbitral Tribunal (BAT) 2021-es határozata alapján 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget kellett volna megfizetnie. Mivel azonban nem rendezte tartozását, a FIBA felfüggesztette nemzetközi játékjogát – amint a szervezet honlapján olvasható.

A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. Jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegrótól, és három továbbjutó lesz. A magyarok február 23-án Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják.

Rovatok