Index Vakbarát Hírportál

Visszalépett Milák Kristóf legnagyobb riválisa a világbajnokság további részétől!

2022. június 22., szerda 18:13

Visszalépett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság további küzdelmeitől Caeleb Dressel, az amerikaiak hétszeres olimpiai bajnok szupersztárja – írja az MTI.

A 25 éves klasszis vasárnap még győzött 50 méter pillangón – megszerezve ezzel pályafutása 15. világbajnoki címét , kedden azonban az előfutamok után a 100 méter gyorstól már visszalépett.

Szerda délután az amerikai csapat közleményben jelezte, hogy Dressel számára véget ért a viadal, az okokról csak annyit írtak, egészségi probléma miatt.

Dressel így kihagyja az 50 méter gyors és a 100 méter pillangó küzdelmeit, mindkét számnak ő a címvédője és olimpiai bajnoka, utóbbiban a tokiói játékokon Milák Kristófot világcsúccsal utasította maga mögé úgy, hogy a 200-on győztes magyar klasszis – aki kedden megjavította saját világcsúcsát – Európa-csúccsal lett második.

Az Indexen kiemelt figyelemmel követjük a hazai vizes világbajnokságot, mellékletünkben minden fontos információt megtalál az eseményt illetően.

(Borítókép:  A győztes amerikai Caeleb Dressel a férfi 50 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok