Index Vakbarát Hírportál

Magyar nő ilyet még nem csinált, az olimpiai bajnok is gratulált

2021. december 16., csütörtök 16:15 | aznap frissítve

Kozuback Kamilla az első női magyar snowboardos, aki bemutatott egy cab double underflip 900-at. A 17 éves fiatalnak még a 2018-as téli olimpiai bajnok Anna Gasser is gratulált.

Kozuback Kamilla szerda este egy edzés során hajtotta végre a cab double underflip 900-at, amely női magyar snowboardosnak még sosem sikerült. A trükkhöz az osztrák Anna Gasser is gratulált, aki 2013-ban, 22 évesen a világon első nőként ugrotta meg ugyanezt a mozdulatsort. Anna Gasser 2018-ban olimpiai bajnok lett big airben. 

Nyáron fogadta el a Nemzetközi Síszövetség a 17 éves Kozuback Kamilla honosítási kérelmét, így a kanadai–magyar kettős állampolgár fiatal magyar színekben próbál kvótát szerezni a téli olimpiára. Szeptemberben egy bokaficam hátráltatta a készülésben, ám december elején, élete első világkupaversenyén már pontot is szerzett.

Ő jelenleg az egyetlen magyar esélyes a női snowboardosok mezőnyben arra, hogy ott legyen a 2022-es téli olimpián. A férfiak között Fricz Botond van még versenyben az olimpiai kvótáért. A következő világkupaverseny december 30–31-én lesz Calgaryban, ahol további értékes pontokat gyűjthetnek a versenyzők a kvóta megszerzéséért. 

(Borítókép: Kozuback Kamilla a steamboati big air világkupán. Fotó: Christian Petersen / Getty Images) 

Rovatok