Index Vakbarát Hírportál

Még el sem kezdődött az olimpia, de már megvan az első horrorsérülés – videó

2022. február 3., csütörtök 17:40

Noha a pekingi téli olimpia hivatalosan csak pénteken, a megnyitóval kezdődik el, már több sportágban zajlanak a küzdelmek. A női hokisoknál ma már rangadót is rendeztek, a címvédő Egyesült Államok a négy évvel ezelőtti bronzérmes Finnországgal csapott össze. Az amerikaiak rendkívül magabiztos, 5–2-es győzelmet arattak, de nem lehet felhőtlen az örömük, ugyanis az első harmad derekán az egyik helyettes kapitány, Brianna Decker súlyos sérülést szenvedett, amikor a finn Ronja Savolainen hátulról kigáncsolta. Az amerikai játékos elesett, közben pedig a térde aláfordult, a fájdalmas sikítás után pedig azonnal lehetett tudni, hogy nagy a baj.

Deckert végül hordágyon kellett levinni a jégről, nem sokkal a mérkőzés után pedig jött a hír, miszerint számára véget ért az olimpia.

A torna másik esélyese, Kanada 12–1-re elgázolta Svájcot, de a juharlevelesek sem úszták meg sajnos, a phjongcshangi olimpia MVP-jének megválasztott Mélodie Daoust olyan szerencsétlenül esett neki a palánknak, hogy már nem is tudott visszatérni a meccsbe. Az állapotáról egyelőre annyit tudni, hogy a játéka kérdéses a folytatásban.

(Borítókép: Megsérült az amerikai női jégkorongcsapatának egyik játékosa, Brianna Decker 2022. február 3-án. Fotó: Jean Catuffe / Getty Images)

Rovatok