Index Vakbarát Hírportál

Alvás, edzés és helyezés nélkül ért véget az ausztrál síző olimpiája

2022. február 9., szerda 13:38

Az ausztrál Kathryn Parker két nappal a saját versenye, a szerdai női szlalom előtt tudta meg, hogy egyáltalán részt vehet az olimpián. A bökkenő ezzel az volt, hogy akkor még az Egyesült Államokban tartózkodott.

Parker az USA-ban készült az olimpiára, amikor elkapta a koronavírust. Karanténba került, és meg is szenvedte a betegséget, napokig nem tudott rendesen pihenni és táplálkozni, edzeni pedig végképp nem. Aztán szép lassan javult az állapota, két nappal ezelőtt pedig végre negatív lett a tesztje, ezért másnap repülőre ült. A terv az volt, hogy a pekingi reptérről egyből a szállására siet, onnan pedig a pályára.

Csakhogy leszálláskor ismét pozitív volt a tesztje, de szerencséjére erre honfitársai felkészítették, a kínai tesztek ugyanis rendkívül érzékenyek.

Karanténba került, pedig már csak 12 órája volt hátra a versenyig. Továbbra sem tudott aludni, de már az idegesség miatt.

Élete első olimpiáján vehetett volna részt, ráadásul az óriás-műlesiklást már így is ki kellett hagynia.

További teszteket végeztek el rajta, aztán helyi idő szerint hajnali ötkor megcsörrent a telefonja: két tesztje is negatív lett, mehet a versenyre. Összeszedte a cuccait, és megindult Csangcsiakouba, az alpesisí-versenyek helyszínére, ami mintegy háromórányira van Pekingtől. Mindenféle edzés és alvás nélkül, gyakorlatilag étlen-szomjan vágott neki a szlalomnak, de körülbelül a pálya felénél elvétette az egyik kaput, és kiesett.

Mivel több számban már nem érdekelt, ezért 48 órán belül el kell hagynia Pekinget, azaz számára ennyi volt az olimpia. 

(Borítókép: Kathryn Parker a pekingi olimpián. Fotó: Sean M. Haffey / Getty Images)

Rovatok