Index Vakbarát Hírportál

Liu Shaoang döntőbe jutott 500 méteren a pekingi olimpián

2022. február 13., vasárnap 12:14

Egyedül Liu Shaoang jutott be a magyarok közül a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres elődöntőjébe a pekingi olimpia vasárnapi programjában.

Mindhárom magyar versenyző sikerrel vette a pénteki selejtezőt, így bizakodva várhattuk a vasárnapi negyeddöntőket, hogy aztán pocsékul induljon a férfi 500-as mai programja.

Elsőként Liu Shaolin Sándor állt rajthoz a második futamban, rossz pályáról indulva feljött hamar a harmadik helyre, de innen nemhogy előzni nem tudott végül, a legvégén még a harmadik helyét is elbukta, így negyedik lett.

Krueger John-Henry a kettes pozícióból indult, de nem jött jól ki a rajt, a futam pedig még annyira sem, végül csak az ötödik helyen zárt.

Így már csak Liu Shaoangnak szurkolhattunk, ő viszont Steven Dubois-val nagy versenyben futamgyőztes lett, és bejutott az elődöntőbe.

Ott pedig ugyancsak a kanadaival mentek nagyot az első helyen, de három kör után a magyar fiú élre állt, a végén még Dubois és a dél-koreai ütközött is, így könnyedén nyerte meg a futamát Liu Shaoang, és bejutott a fináléba!

(Borítókép: Manan VATSYAYANA / AFP)

Rovatok