Index Vakbarát Hírportál

A megsérült snowboardos tigrisnek öltözve vonult vissza a versenyzéstől

2022. február 14., hétfő 13:02

A 26 éves francia snowboardos, Lucile Lefevre egy éve döntötte el, hogy visszavonul. Az utolsó ugrásában tigrisjelmezbe öltözve, trükk nélkül integetve szállt a levegőben.

A kínai horoszkóp szerint 2022 a tigris éve, Lucile Lefevre ennek örömére tigrisjelmezbe bújva köszönt el az olimpiától és a versenyszerű freestyle snowboardozástól. Lefevre egy éve döntötte el, hogy a pekingi olimpia lesz az utolsó versenye, a játékokon slopestyle-ban és big airben is indult. Előbbiben múlt héten megsérült a térde, emiatt az óriási big air sáncon már nem vállalt semmilyen trükköt, de a búcsúzása így is emlékezetesre sikerült.

Big airben három ugrási lehetősége van a versenyzőknek, a pontozás során a két legjobb eredményt összegzik. Lefevre az első ugrásában a francia olimpiai mezben csúszott és integetett, majd a második menetre szedte elő a vadmacska-felszerelést. A tigrisjelmezben szintén egy egyszerű egyenes ugrást mutatott be, közben pedig integetett a zsűrinek. Deszkájára tollal felírta, hogy „Thank you snowboarding”, illetve megköszönte a szüleinek, szerelmének és nagyszüleinek, barátainak a támogatást. 

Lefevre-t hároméves korában diagnosztizálták egy ritka csontritkulási betegséggel. Három műtéten esett át, az orvosok azt tanácsolták, hogy felejtse el a sportolást. Lefevre ennek ellenére kipróbálta a snowboardozást, melyben komoly karriert futott be. Kétszeres olimpikon, a slopestyle-világranglistán pedig hetedik volt a legjobb helyezése. Állítása szerint azért vonul vissza, mert a teste már nem bírja az igénybevételt. A francia boardos nyaranta édesapja vitorlásiskolájában fog dolgozni, télen pedig snowboardot oktat. 

Érdekesség, hogy a jelmezt egy svácji snowboardostól, Nicolas Huber-től kérte kölcsön, hogy megfűszerezze utolsó ugrásait. 

(Borítókép: Női snowboard Big Air kvalifikációs futam 2022. február 14-én. Fotó: Phil Noble / Reuters)

Rovatok