Index Vakbarát Hírportál

Tűzriadó volt a kézivébén, elképesztő ok miatt kapcsolt be az érzékelő

2023. január 14., szombat 15:00

A lengyel kézilabdázók pihenését az esti, Szlovénia elleni mérkőzés előtt tűzriadó szakította félbe a Katowice városában található Novotel Szállodában, ahol több sportoló is megszállt a lengyel–svéd közös rendezésű férfikézilabda-világbajnokság idejére. A tűzoltók kivonultak a helyszínre, de senkinek nem lett baja.

A tűzjelző nem sokkal 12 óra után verte fel a csendet a szállodában, a riasztás a hatodik emeletről érkezett. Néhány másodperccel a jelzés után a személyzet már biztos volt benne, hogy nincs tűz, de azért kihívták a tűzoltókat.

A katowicei tűzoltóság is reagált a riasztásra, ugyanis négy tűzoltóautó jelent meg a szálloda előtt. A tűzoltók szemrevételezték a helyszínt, átvizsgálták a helyiséget, majd néhány perc múlva távoztak. Mint kiderült, az egyik algériai játékos túlzásba vitte a hajlakk használatát, ettől pedig működésbe lépett a szoba mennyezetén elhelyezett érzékelő.

W hotelu w Katowicach, w którym zakwaterowana jest reprezentacja ** Polski, tuż po godz. 12 rozbrzmiał alarm pożarowy *

Wszystko przez jednego z ** algierskich zawodników i... lakier do włosów.

Wasz reporter był na miejscu zdarzenia.#rzutfśśtbramka https://t.co/BYPx6NuaIt

— Maciek Wojs (@m_wojs) January 14, 2023

A szállodában rengeteg kézilabdázó tartózkodott a riasztáskor, a lengyelek és a fent említett algériaiak mellett a franciák, a szlovénok, a szaúdiak, a szerbek, a németek és a katariak is a Novotelben szálltak meg – írja a sport.tvp.pl.

A szombati játéknapon a magyar válogatott is pályára lép, a mieink Izlanddal csapnak össze este fél 9-től a D csoport második fordulójában.

Rovatok